Happy Dyslexie

Op 8 oktober stonden we in Amsterdam op het Happy Dyslectisch Festival. Dit festival werd georganiseerd door de HOI foundation. Het was een spetterende dag voor dyslectische kinderen en hun ouders. In verschillende stands waren materialen verkrijgbaar die voor kinderen met dyslexie handig zijn. In workshops werden ervaringen gedeeld, tips uitgewisseld. Er werd talent ontdekt en lol gemaakt. Waarom dat belangrijk is, legt Tamara Vreeken, oprichter van HOI, zo uit:

Dyslexie wordt zo’n dertig jaar gezien als een stoornis (fase DYSLEXIE 1.0). Maar de laatste jaren is er steeds meer wetenschappelijk bewijs dat het brein van dyslectische mensen informatie anders verwerkt met eigen voordelen en nadelen. Daarbij zien we nog steeds veel dyslectische kinderen worstelen met onzekerheid, frustratie en faalangst. Tijd om door te groeien naar fase DYSLEXIE 2.0 waarin er óók aandacht is voor de onderdelen waar dyslectische kinderen juist wel goed in zijn, zodat ze vol zelfvertrouwen hun potentieel kunnen bereiken.

Veel kinderen met dyslexie blijken klokkijken ook erg moeilijk te vinden. Zij hebben steun aan het verhaal van de hardloper en de prullenbak. Veel kinderen op het festival vonden onze klokken ook nog eens mooi en duidelijk! Speciaal voor ouders hebben we een pakket ontwikkeld.

Meer weten over dyslexie? Ga naar de website: hoi-foundation.nl.

Meer weten over klokkijken met de hardloper? Vraag ons proefpakket aan. Of stuur een bericht als je interesse hebt in het ouderpakket.

Interessant artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Laat een commentaar achter

© 2023 Marie-Louise Vroemen & Natalie Kuypers

Geoptimaliseerd door Bureau Braam